Nepakeičiamas prietaisas aludariams, maisto pramonės specialistams, aludariams, gaminantiems vyną ar alų. Itin populiarus prietaisas tarp bitininkų medui ištirti. Refraktometras itin patogus prietaisas, kuris tiksliai nustato cukringumo procentą produktuose tik iš poros lašelių mėginio. Jei užlašinamo skysčio temperatūra yra netinkama, ant prietaiso esančio paviršiaus jis greitai atvėsta iki aplinkos temperatūros. Tai leidžia matuoti skysčius visose gamybos stadijose, o tikslūs rezultatai gaunami akimirksniu.
Paprastas naudoti, nereikalingos baterijos. Prieš naudojant prietaisą reikalingas prietaiso kalibravimas. 20 laipsnių temperatūroje užlašinkite kelis lašelius distiliuoto vandens ant prizmės. Prietaiso rodmenys turi būti lygus 0.
Tvirtas dizainas, paprasta naudoti;
Skalės linijos - plonos ir ryškios;
Prietaiso ilgis: 15cm.
Refraktometras skalė 0-80% BRIX (tinka medui)
Tiksliai nustatykite cukraus koncentraciją meduje. Šio modelio skalė 0-80% BRIX, todėl jis tiks ne tik skysčių cukringumui matuoti, bet ir medui.
Naudojimas:
1. Atidarykite refraktometro skaidrų dangtelį ir žiūrėkite per stebėjimo akutę, sukite fokusavimo žiedą, kol per akutę matoma skalė išryškės.
2. Atidarykite refraktometro skaidrų dangtelį ir švariai nuvalykite prizmės stiklinį paviršių švelnia, drėgna šluoste. Ant prizmės užlašinkite 2-3 lašus tirpalo (matuojamo skysčio), uždarykite skaidrų dangtelį ir užspauskite taip lengvai, kad skystis ant prizmės pasidalintų tolygiai, be jokių oro burbulų.
3. Laikykite prietaisą horizontaliai ir palaukite apie 30 sekundžių. Tai leidžia mėginiui prisitaikyti prie aplinkos temperatūros, kad suveiktų temperatūros kompensacija.
4. Žiūrėkite per stebėjimo akutę į vertę; ties kuria skale kerta mėlynos ir baltos sienos linija, tokia ir bus matavimo vertė.
5. Išvalykite ir nusausinkite prizmės paviršiaus stiklą.
SVARBU: Siekiant sumažinti prekės savikainą bei siuntimo išlaidas refraktometras gali būti atsiųstas be plastikinės dėžutės saugiai supakuotas kitokioje pakuotėje